Nye søgemuligheder på vej til App Store

Apple køber Chomp, der er specialister i app-søgning.

Med over en halv million apps på hylderne er der ingen der vil vove at påstå, at App Store er i krise. Men netop med størrelsen dukker der også flere problemer op, som vi tidligere har skrevet om, i form af scams og lidt for kreative måder at tjene hurtige penge på.

Disse problemer skyldes selvfølgelig App Stores store popularitet. hvor der er mange penge i omløb vil der også være folk, der forsøger at få fat i en bid af kagen, og det er svært at se, hvordan problemerne med scams og copycats kan løses.

Én af måderne at komme problemerne til livs på, kan være at forbedre søgemulighederne i App Store, som lige nu mildt sagt ikke er for gode. Enten skal man kende det præcise navn på den app man søger, eller også er man henvist til de forskellige “hitlister”, som er forholdvist nemme for kreative markedsføringsfolk at komme ind på, mens mindre udviklere kæmper en brav kamp for at få bare en lille smule synlighed.

Det er nok i det lys, man skal se Apples opkøb af Chomp. Chomp er et lille firma med ca. 20 medarbejdere, som har specialiseret sig i at lave indholdsrelaterede søgninger i App Store (og Android Market for den sags skyld). Med Chomps søgemaskine kan man søge på funktionen i en app, og ikke kun på navnet og det giver i sagnes natur nogle meget bedre søgeresultater.

Medarbejderene er allerede flyttet over til Apple, og sammen med tidligere rygter om et redesign af iTunes Store, som måske også bliver et arbejdsområde for de nye medarbejdere, giver det et fingerpeg om, hvad vi kan forvente.

Chomps app virker stadig normalt, så hvis du ikke kender den kan den hentes i App Store (gratis)

via TechCrunch 

Læs også:

Californien sikrer bedre privacy i apps 

Stadig problemer med scams og kloner i App Store

Rygte: Apple arbejder på redesign af iTunes Store 

App Store på vej mod 25 mia. downloads

© 2012, https:. All rights reserved.