Patentkrigen spidser til: Apple angriber Galaxy Nexus

I det nyeste kapitel i patent-sagaen går Apple direkte efter Android 4.

Apple anlagde fredag endnu en sag mod Samsung, denne gang ved en domstol i Californien.

På anklagebænken sidder denne gang Samsung Galaxy Nexus, og det er interessant, eftersom Galaxy Nexus, udover at vre procuceret af Samsung, er Googles seneste bud på en “ren” Android-mobil i Nexus-serien, og på nuværende tidspunkt den eneste smartphone på markedet, der rent faktisk kører med Googles nyeste styresystem Android 4.

Og anklagerne retter sig da heller ikke mod det ydre design, som det var tilfældet med sagen mod Galaxy Tab i Tyskland. Denne gang påstår Apple at Galaxy Nexus bryder med fire softwarepatenter.

Patenterne er alle relateret til mere eller mindre centrale funktioner i styresystemet, og derfor anses dette søgsmål som en optrapning af patentkrigen.

Udover at Apple denne gang går direkte efter Googles styresystem, vil et medhold fra rettens side få betydning langt ud over Galaxy Nexus, eftersom andre fremtidige mobiler med Android 4 også vil blive berørt.

Patenterne er som følger:

1. “System and method for performing an action on a structure in computer-generated data” (link). Bag den kringlede titel gemmer der sig den funktion, der gør at mobilen automatisk kan identificere data, som telefonnumre, adresser o.l. Apple har tidligere med held brugt patentet i en sag mod HTC.

2. “Method, system, and graphical user interface for providing word recommendations” (link). Det samme som Autocorrect. Det kan virke en smile grinagtigt at Apple bruger dette patent, når man tænker på hvor usandsynligt dårligt (men i det mindste underholdende) funktionen virker, men i det mindste virker det lige så elendigt på Android, så hvorfor ikke?

3. “Unlocking a device by performing gestures on an unlock image” (link). A.k.a. “slide-to-unlock”, som Apple fik patent på sidste efterår.

4. “Universal interface for retrieval of information in a computer system” (link). Patentet er relateret til stemmekommandoer i Siri og den måde, hvorpå Siri søger efter information via alle tilgængelige kilder på nettet og internt i mobilen.

via AppleInsider

© 2012, https:. All rights reserved.