Proview sagsøger Apple i USA

Den kinesiske iPad-strid spreder sig nu til Apples hjemland.

Proview, som forsøger at forbyde Apples brug af iPad-navnet i Kina, er i al stilhed i gang med et amerikansk søgsmål, som skal forsøge at stoppe iPad i USA.

Proview anklager Apple for forsøg på bedrageri, fordi Apple købte rettighederne til iPad-navnet gennem et underselskab oprettet af en af Apples advokater, kaldet IP Application Development Limited (IPADL), og påstår Proview dengang fik at vide at at navnet skulle bruges til underselskabet og ikke til et selvstændigt produkt, der kunne konkurrere med Proviews i-Pad (som i parantes bemærket er en form for iMac-klon!).

Proview fik dengang £35.000 for iPad-navnet, men ville uden tvivl have krævet mere, hvis de havde vidst at Apple stod bag.

Om påstanden holder i retten er dog højst usikkert. Det er meget normalt for store selskaber at benytte sig af skyggeselskaber, når de opkøber for eksempel navnerettigheder, fordi det ellers vil være for nemt for både konkurrenterne og for pressen at regne ud, hvad deres fremtidsplaner er. Desuden var Proviews i-Pad slet ikke et eksisterende produkt, da navnet blev købt i 2009, hvor Proview istedet producerede skærme.

Proview har i denne uge også tabt en sag i Shanghai, hvor retten afviste Proviews krav om et forbud mod iPad i den store by. Samtidig er der dukket dokumenter op, der gennemhuller Proviews oprindelige påstand om at Apple / IPADL ikke købte de globale rettetigheder til navnet.

Proview har klaret sig rigtig dårligt igennem krisen og er i øjeblikket under konkursbegæring.

WSJ via MacNN

Proviews i-Pad

© 2012, https:. All rights reserved.