Rygte: Apple tester mindre iPad

Apple tester i følge Wall Street Journal alternative skærmformater i samarbejde med udvalgte underleverandører.

Hvis du er ved at kvæles i rygter om iPad 3, må du hellere stå af her, men hvis du ikke har fået iPad-rygter nok i løbet af de sidste par uger, er der her en mere.

Ifølge Wall Street Journal tester Apple i samarbejde med nogle af deres underleverandører i øjeblikket en iPad med et mindre skærmformat end de 9,7″, som har været standard siden lanceringen af den første iPad.

Der skulle være tale om et 8-tommers format med samme opløsning som på iPad 2 ifølge kilderne, som ønsker at være anonyme.

Der kan være god mening i at brede iPad-porteføljen ud med flere formater, for at tage kampen op med især Amazons Kindle Fire, der stormer frem på hjemmemarkedet i USA, og Samsungs 5,3″ Galaxy Note, som også nyder en vis popularitet. Selv om Apple stadig sidder tungt på tabletmarkedet faldt markedsandelen et par procent i sidste kvartal – fra 63 til 61%, og det er primært Kindle Fire, som æder af iPad’ens dominans.

Der har også tidligere været rygter om at Apple arbejde på en “iPad mini”, som skulle præsenteres til efterået.

På den anden side har Apple tidligere meldt ud at de 9,7 tommer er den optimale størrelse til en tablet, og især Steve Jobs var meget afvisende overfor at begynde at lege med andre formater. Apple har ofte tidligere testet produkter for siden at droppe dem igen, så selv om rygtet taler sandt behøver det ikke at betyde at der med sikkerhed kommer en mindre iPad.

Under alle omstændigheder er en mindre iPad næppe noget vi vil se, når Apple efter al sandsynlighed præsenterer iPad 3 i næste måned.

kilde: WSJ 

Læs også:

Rygte: iPad mini klar til efteråret 

Lancering af iPad 3 den 7. marts?

© 2012, https:. All rights reserved.