Rygte: Kan Mac OS X køre på ARM?

En praktikantopgave og et møde med Citigroup antyder at iPad med tiden kan erstatte MacBook Air.

Ifølge hjemmesiden iMore, der har læst en bacheloropgave skrevet af en praktikant hos Apple, er Apple i fuld gang med at tilpasse styresystemet MacOS X til arkitekturen i de ARM-processorer, der sidder i Apples mobile enheder som iPad og iPhone. Projektet foregik allerede i 2010, men selve bacheloropgaven har været tilbageholdt, og blev først frigivet i august sidste år.

Der har tidligere været rygter om at Apple gerne ville bruge ARM-processorer i MacBook Air, hvor rygter sidste forår talte om at Apple testede en MacBook Air med A5-processor, og i efteråret var der snak på vandrørerne om en helt ny type Mac fra Apple, der dog ikke var nærmere specificeret, og som også missede sin egen deadline, hvilket var ved juletid sidste pr.

Men på et møde med en analytiker fra Citigroup i sidste uge antydede CEO Tim Cook og CFO Peter Oppenheimer en helt ny vej. Ifølge analytikeren virkede Cook og Oppenheimer “uinteresserede” i at udvikle en MacBook Air med ARM, og gik fra mødet med en fornemmlese af at Apple mener at iPad kan – eller snart vil kunne – tilfredsstille behovet hos dem, der ville efterspørge et sådant produkt.

Er en iPad med Mac OS X en god ide?

En iPad med Mac OS X, der skal kunne fungere som en bærbar computer, vil dog kræve en gevaldig tilpasning af Mac OS X, hvor touchskærmsteknologien er fuldstændig fraværende. Steve Jobs var i sin tid også indædt modstander af brug touchskærmsteknologi til computere – primært på grund af “Gorilla-syndromet”, som er betegnelsen for den tunge, snurrende fornemmelse, man oplever, når man betjener en lodretstående skærm med fingerne over længere tid.

Det er også svært at forestille sig, hvordan den flade, to-dimensionelle iPad-format skulle kunne fungere tilfredsstillende til længerevarende produktivitetsopgaver. Her har den bærbare formfaktor umiddelbart nogle åbenlyse fordele.

Hvad mener I? Er der tale om to “ænder”, hvor bacheloropgaven omhandler et nu forladt projekt hod Apple (hvilekt vil forklare, hvorfor den bliver offentliggjort nu) og analytikeren fra Citigroup har fået et forkert indtryk af Cooks og Oppenheimers antydninger? Eller er en iPad med mac OS X næste udviklingstrin i “post-PC æraen”?

iMore

© 2012, https:. All rights reserved.