Rygte-round up: iPad 3 med dual-core A6, nyt kamera og større batteri den 9. marts?

Rygterne fyger om den nye iPad. Vi har samlet de seneste.

Efterhånden som den forventede lancering af iPad 3 nærmer sig begynder luften som sædvanlig at blive tyk af mere eller mindre plausible rygter og spekulationer. De seneste af slagsen peger på en lanceringsdato den 9. marts, en A6-processor, der ikke er quadcore med dual-core og måske et nyt kamera samt et større batteri. Vi tager dem én ad gangen:

Lanceringsdato: 9.3.

Udviklere, der har gravet i betaversionen af iOS 5.1, har fundet henvisninger til en hjemmeside med tidsrammen: 09Mar2012-Update. Det kan tolkes som lanceringsdatoen for iOS 5.1, og spekulationen går så på at den dato er sammenfaldende med lanceringen af iPad 3, eftersom Apple ofte lader hardware og softwarelanceringer følges ad. Andre spekulerer videre af samme tråd og fastsætter datoen for præsentationen til onsdag den 29. februar, eftersom Apple har en forkærlighed for store onsdagspræsentationer og en præsentation den 29. og en lancering den 9. vil give samme tidsramme som ved præsentationen af iPad 2 sidste år, der blev præsenteret 2. marts og lanceret den 11.

Spekulationen er dog temmelig tyndbenet, eftersom tidspunktet “09Mar2012-Update” lige så vel kan referere til den næste beta af iOS 5.1 – og det er på ingen måde sikkert at iOS 5.1 og iPad 3 lanceres samme dag.

Dual-core A6?

The Verge mener at vide at den nye A6 som ventet vil indeholde en kraftigere GPU, men at den overraskende nok ikke er quadcore, men “kun” dualcore som sin forgænger. Eftersom the Verge ikke angiver en vurdering af deres kilderes troværdighed er det svært at vurdere, men en dualcore-processor er ikke nødvendigvis en bagdel, da hastighed jo ikke kun har noget at gøre med rå processorkraft, men også hvordan selve arkitekturen er opbygget. Benchmarktests har allerede vist at selv iPad 2 giver den første Android tablet med quad-core baghjul, så Apple er på det område allerede langt i front i forhold til konkurrenterne.

Nyt kamera og større batteri?

Et billede af hvad der påstås er kabinettet til iPad 3 er dukket op hos RepairLabs, hvoraf det fremgår at der er blevet plads til et større batteri, og at kameraet ser “anderledes” ud end på iPad 2. Derudover er monteringen af skærmen også anderledes. Det er dog begrænset hvor mange oplysninger man kan vride ud af et tomt kabinet, og om det overhovedet er et reelt iPad 3-kabinet eller en eller anden form for mock-up er jo heller ikke til at sige.

Akke ja. Klogere blev vi vist ikke i denne omgang, men under alle omstændigheder er ventiden snart ovre.

 

© 2012, https:. All rights reserved.