Skæg og blå briller: Proview uddyber sit sagsanlæg mod Apple

Det kinesiske selskab anklager Apple for bedrageri i amerikansk retssag.

Proview, der forsøger at få iPad-navnet forbudt i Kina gik i forrige uge på krigsstien, og anlagde en sag mod Apple ved en domstol i Californien, hvor Proview ikke blot hævder at have de kinesiske rettigheder til iPad-navnet, men anklager Apple for at have snydt og bedraget Proview i forbindelse med købet af varemærket iPad, og vil derfor have det oprindelig salg af varemærket erklæret ugyldigt, hvorefter Proview vil have retten til iPad-navnet i EU, Sydorea, Mexico, Singapore, Indonesien, Thailand, og Vietnam.

Proview fortæller at Apple gemte sig bag et skuffeselskab opfundet til lejligheden, ved navn IP Application Development Limited , og gav det indtryk at iPad-navnet skulle bruges som selskabsnavn og ikke til et fysisk produkt. Desuden brugte Apple endnu en mellemmand, nemlig advokatfirmaet Farncombe International for at sløre sin involvering i IPAD Ltd., og “chefen” for IPAD Ltd., Graham Robinson fra Farncombe, optrådte under falsk navn som Jonathan Hargreaves(!)

Robinson anklages også for at undgå at svare på spørgsmål om IPAD Ltd.’s forretningsområder, men nøjes med at fortælle at det var et nystartet selvskab, og derefter forsikre Provoew om at de to selskaber ikke ville indgå  i nogen direkte konkurrence med hinanden.

Analytikere frygter at Apple på grund af sine metoder kan få svært ved at afvise Proviews anklager om svindel. Det er ganske vist forholdsvidt normalt at spille med lukkede kort, og for eksempel oprette skuffeselskaber ved køb af andre firmaers varemærker, men en juridisk analytiker med speciale i varemærker udtaler at Apples metoder i denne sag er ud over det sædvanlige.

Andre analytikere mener dog ikke at Proview har en sag. For det første var Proviews I-Pad slet ikke på markedet, da ipad blev lanceret, for det andet mener flere analytikere at Proview slet ikke kan lægge sag an mod Apple, men mod IPAD Ltd.

via AppleInsider

Læs også:

Proview sagsøger Apple i USA

Apple kæmper for retten til iPad-navnet i Kina

Apple ejer ikke iPad i Kina

Apple sagsøgt af kinesisk firma

© 2012, https:. All rights reserved.