Tim Cook om Apple TV, iCloud, Siri og iPad

Apple CEO talte ved Goldman-Sachs teknik- og internetkonference.

Det er sjældent at Tim Cook taler til offentligheden ud over ved Apples egne events, så derfor er talen en sjældent indblik i Tim Cooks tanker om, hvor Apple er på vej hen.

Apple TV

Cook fastholder at Apple TV er en hobby, og forsøgte i det hele taget at nedtone Apple TV og de rygtede Apple fjernsyn, men antyder på den anden side, at den strategi vil ændre sig i fremtiden:

Apple doesn’t do hobbies as a general rule; we believe in focus, and working on only a few things,” Cook continued. “Despite the barriers in that market, for those of us who use it, we always thought there was something there. If we kept following our intuition and pulling the string, we might find something larger. We need something that could go more main-market

iCloud og Siri

Tim Cook understregede igen at iCloud og Siri er en strategi for det næste tiår, og ikke bare døgnfluer. Samtidig overraskede han ved at fortælle at iCloud nu har over 100 millioner brugere. I betragtning af at det sidste officielle tal var 85 mio ved regnskabsaflæggelsen for blot tre uger siden, betyder det at brugerskaren vokser med 5 millioner om ugen!

Om Siri sagde han, at han aldrig tidligere har betragtet et produkt, der kun var i beta som uundværligt. Siri er ifølge Tim Cook et helt nyt paradigme indenfor brugerfladen.

iPad

Det tid Apple 22 år at sælge 55 millioner Macs. Til sammenligning tog det kun to år at sælge det samme antal iPads. Tim Cook tilskriver blandt andet denne fuldstændig sindssyge succes med den store brugerskare, der allerede er vant til iOS fra iPhone og iPod Touch og det store udvalg af indhold, der findes via AppStore og iTunes Store.

Cook nævnte også konkurrenterne, især Amazon, som med Kindle Fire lige nu er den største konkurrent til Apples dominans på tabletmarkedet. Cook har ikke noget imod konkurrence, så længe konkurrenterne laver deres “eget materiale” (tag den, Samsung!), men mener ikke at prisen i længden er afgørende for forbrugerne.

People feel great when they pay from their wallet, but when they get home and use (the tablet), the joy is gone,”

Cook afviser at Apple er ude efter det kundesegment, der ønsker billige varer, og at Apple vil stille sig tilfreds med at tilbyde “begrænsede produkter”.

Arven fra Cook: At holde ånden fra Jobs i live.

Adspurgt om, hvad Cook selv håber bliver hans aftryk på virksomheden, og hvad han blot vil vedligeholde, svarer Cook at det sidste er det vigtigste:

Steve grilled in all of us over many years, the company should revolve around great products. We should stay extremely focused on a few things, rather than try to do so many that we did nothing well. We should only go into markets where we can make a significant contribution to society, not just sell a lot of products. These things, along with keeping excellent as an expectation, these are the things that I focus on.

via MacRumors, MacNN

© 2012, https:. All rights reserved.