Twitter gemmer kontaktdata i halvandet år

Twitters app til iPhone nøjes ikke med at scanne adressebogen, men downloader den istedet.

Twitter indrømmer nu at ordvalget i den officielle app til iPhone ikke er helt retvisende.

Under menupunktet “Discover” kan man undert muligheden “Find friends” læse at app’en scanner mobilen adressebog for kontakter med en Twitterkonto, men i virkeligheden downloades hele adressebogen, med navne, telefonnumre, mailadresser osv. til Twitters servere, hvor de gemmes i 18 måneder.

Heller ikke i Twitters privatlivspolitik fremgår det særligt klart at info om brugernes kontakter lagres på den måde. Her nævnes kun at visse “Log data” kan gemmes i op til 18 måneder. Log data identificeres som information såsom IP adresse, browsertype, teleudbyder, besøgte hjemmesider,   mobiltype o.l., mens det nævnes at “andre handlinger, såsom interaktioner med vores hjemmeside, applikationer og reklamer kan også inkluderes i Log Data”.

Twitter lover nu at rette op på miosforholdet, men hvis du tror at Twitter vil holde nallerne fra din adressebog i fremtiden kan du godt tro om igen. Tværtimod vil Twitter blot justere ordvalget, så der i stedet for “scan your contacts” vil stå noget i stil med “Upload your contacts” eller “Import your contacts”.

Afsløringen kommer blot en uge efter at en anden social tjeneste, Path, blev grebet i at downloade adressebogen fra deres iPhonebrugere. Path valgte at undskylde og opdatere deres app, så den fremover spørger om lov før den downloader, samt at slette alle downloadede kontakter.

L.A.Times

 

© 2012, https:. All rights reserved.