Wall Street: Apple forvrænger analyser

Flere aktieanalytikere vælger nu at sortere Apple fra i analyser af amerikansk økonomi.

Apple overhalede for nyligt Exxon Mobile som verdens mest værdifulde selskab, og Apples aktie forsætter med at tordne op og har netop rundet $500 – en stigning på 26% siden nytår.

Og Apple Inc. er nu så stor i forhold til de andre selskaber, der er noteret på den amerikanske børs, at Apples nøgletal alene bliver udslagsgivende, når analytikerne laver analyser og prognoser.

Ser man således på væksten i indtjeningen for fjerde kvartal 2011 er væksten på 6,6%, men pilles Apple ud af regnestykket er væksten kun på 2,8%. På indtjeningssiden står Apple for hele 6% af den samlede indtjening på Standard&Poors S&P500 index for fjerde kvartal.

Effekten er naturligvis endnu støre, hvis man kun ser på teknologiaktierne. Her er væksten i fjerde kvartal på 21% med Apple – og 5%, når Apple ikke tælles med!

Flere analytikere begynder derfor nu at lave separate analyser uden Apples nøgletal, for på den måde bedre at kunne danne sig et indtryk af den amerikanske økonomi. Det er ikke første gang, analytikere således udelukker et selskab fra statistikkerne på grund af størrelse. Tidligere har både Exxon Mobile, IBM, Microsoft, General Electirc og AT&T haft en endnu større andel af S&P500-indexet, at de ligeledes i perioder har været pillet ud, når der skulle laves analyser.

via Electronista

Læs også:

Apple sætter ny aktierekord 

Apple er igen verdens største smartphoneproducent

Apple er nu det 8. mest værdifulde brand 

Så meget tjener Apple 

Rekordregnskab fra Apple

© 2012, https:. All rights reserved.