1080p iTunes film vs. BluRay: Hvem vinder?

Ars Technica har testet forskellen mellem BluRay og 1080p på det nye Apple TV.

Forleden kom det frem at Apple har valgt at komprimere de nye 1080p film i iTunes, så forskellen mellem film i 720p og 1080p købt i iTunes ikke er så overvældende som den kunne være.

Nu har Ars Technica så testet iTunes-film i 1080p mod kongen over billedkvalitet; BluRay.

Filmen de har brugt til testen er 30 Days of Night.

Og forskellen er faktisk ikke så stor som man kunne frygte. Det er klart at der ikke er noget, der kan slå BluRay på skarphed og detaljerigdom, og iTunes filmen klarer sig da også dårligere end BluRay filmen på paramentre som gengivelse af mørke nuancer, kraftigt belyste områder og bittesmå detaljer.

Konklusionen må være at forskellem mellem iTunes film med 1080p og BluRay er så minimal, at det for de fleste forbrugere rent kvalitetsmæsssigt vil være ligegyldigt om man vælger det ene eller det andet. Det er jo en temperementssag om man helst vil have sine film på et fysiske medie som en BluRay disk, eller i ren digital form på sin harddisk, og som forbruger kan man da bare glæde sig over at begge muligheder findes, i en ordentlig kvalitet.

Se alle skærmbillederne (foto af fjernsynsskærmen) og læs hele testen hos Ars Technica

© 2012, https:. All rights reserved.