Android: in-App reklamer spiser dit batteri

En undersøgelse viser at reklamerne i de gratis apps bruger op til 75% af energien.

Alle kender det. En smartphone er måske smart, men den er ikke just nogen duracell-kanin når det kommer til bateritid.

Men hvad er det egentlig, der dræner batteriet for saft og kraft i løbet af dagen?

En undersøgelse foretaget af Purdue Universitet har analyseret en række af de mest populære gratis apps til Android som Angry Birds, Facebook og Android Browser, og resultatet viser at mellem 65 og 75 procent af energien, som app’en bruger, går til lokationsbaserede reklamer! Kun mellem 10 og 30 procent af energien bruges til app’ens kernefunktioner.

Det mest åndssvage er at selv når app’en ikke er i brug fortsætter den lystigt med at sende din lokation i baggrunden via GPS, og dræner altså batteriet, selv om man ikke engang kigger på de fordømte reklamer.

Konklusion: Man kan tilsynleadende købe sig til bedre batteritid, ved at betale for sine apps i stedet for at bruge gratisudgaverne.

Læs hele undersøgelsen her

via

© 2012, https:. All rights reserved.