Anmeldelse: PURE Contour 100Di

Vi har testet den lille lækre DAB-radio med iPhone dock.

Pure Contour 100Di er den nyeste model i PURE’s Contour serie, der fokuserer god lyd i et kompakt design. Contour 100Di har både DAB og FM-radio, AUX-indgang og en dock til iPhone/iPod, så der er rigtig mange indgange til god musik. Derudover kan man bruge PURE’s app PURE Lounge, der giver adgang til tusindvis af radiokanaler og til streaming af musik.

Med to højttalere á 3,5 tommer og en lydudgang på 2 x 20W, er det naturligvis ikke boombox-lyd, man skal forvente, men til mindre rum som et soveværelse, et køkken eller en mindre stue er der saft og kraft nok til at levere en ordentlig lyd. Vi har testet den i et soveværelse, da det gav mest mening i forhold til de mange alarm-funktioner, radioen indeholder.

Hvad er der i kassen?

Med i kassen er der, udover selve radioen, en fjernbetjening, strømforsyning og en betjeningsvejledning. Selve opsætningen af radioen er let at gå til, når blot man følger vejledningen, og man har på ingen tid indstillet sprog og fundet et par af sine yndlingskanaler på radioen.

Design 

Den halvmåne-agtige form er rigtig flot og klæder ethvert natbord. Forsiden er beklædt med stof, med et lille display og selve iPhone-docken placeret på midten. Selve docken er gemt på bagsiden og skal trykkes ud, når iPhonen skal dockes, og det er en rigtig smart funktion at der er mulighed for at gemme docken væk, når den ikke bruges – både rent æstetisk og med hensyn til støv og snuller, der dermed holdes ude af selve dock-connectoren.

En anden fed designdetalje er at fjernbetjeningen har sin egen lille stand på bagsiden af radioen, hvor den kan gemmes væk, når den ikke er i brug.

Funktionalitet

Selve betjeningen af radioen foregår på fysiske knapper, der sidder på kanten og på fjernbetjeningen. De fysiske knapper giver adgang til de allermest basale funktioner, og skal man have fat i mere avancerede funktioner, må man have fat i fjernbetjeningen. Både knapper og fjernbetjening er gode at trykke på og responderer fint, og det er overordnet set meget intuitivt at finde rundt i de mange funktioner, selv om det er nødvendigt at hive fat i betjeningsvejledningen hvis man skal have gang i de lidt mere indviklede ting.

Lyd

Som sagt skal man ikke forvente at få håret blæst af, når man skruer volumen i bund, men til almindeligt musikforbrug er lyden rigtig god, og højttalerne har trods alt også muskler nok til at levere en god, kraftig lyd. Selv ved høj lydstyrke er der ingen forvrængning, og endnu vigtigere (når vi taler om en soveværerelsesradio) er det også muligt at få en god, klar lyd ved lave lydstyrker, så man kan slumre til lyden af sin yndlingsmusik.

Alarmer

Udover at have så mange forskellige musikkilder til rådighed, har Contour 100Di også rigtig gode alarmfunktioner, som gør den optimal i et soveværelse. Udover en fleksibel sleepfunktion kan man indstille op til to alarmer, der kan vække en med musik fra radio, aux eller iPhone.

PURE Lounge

Med i købet får man adgang til PURE Lounge, som er PUREs portal til online radiostationer, både live og on-demand. Lounge hentes som app i App Store, hvor den indtil videre er gratis, og via app’en kan man søge på radiostationer og podcasts. Søgefunktionen er udemærket og det er sjov og nem måde at gå på opdagelse i internetradioens forunderlige og uoverskuelige verden. Vi oplevede dog at app’en crashede, når der kom indgående telefonopkald, hvor det bagefter ikke var muligt at genoprette forbindelsen, men bortset fra det fungerer app’en upåklageligt.

Helhedsindtryk.

For de små 1.300 kr som PURE Contour 100Di koster, får man rigtig meget for pengene, både på indholdssiden og hvad angår design og lydkvalitet. PURE Contour 100Di holder, hvad den lover, og gør det med stil og brugervenlighed oven i hatten, så hvad kan man ønske sig mere?

© 2012 – 2017, https:. All rights reserved.