Apple forhandler med TV-udbydere om streaming

Apple forhandler med udbydere om streaming af TV-kanaler. Branchen er indtil videre modvillig.

Ifølge New York Post arbejder Apple på at kunne tilbyde en egentlig TV streamingtjeneste, der skal være klar allerede sidst i 2012.

TV-udbyderne er dog skeptiske, og stritter ifølge New York Tiems imod på grund af Apples krav om at kontrollere alle aspekter af tjenesten, inklusive prisen.

“Vi bestemmer prisen. Vi bestemmer indholdet”, citerer en af kilderne Apple for at forlange. En anden siger at Apple vil “have det hele for ingenting”.

iTunes Store udbyder naturligvis allerede film og TV-serier, som man kan købe eller leje, men Apple skulle angiveligt være interesseret i direkte streaming af indhold over nettet, via dedikerede apps, der kan køre på alle Apples enheder. Det er uklart om der vil blive mulighed for at købe en enkelt app, eller om Apple vil lave en form for “pakker”, som vi kender det idag fra kabel-TV udbyderne.

Apple mødte også modstand fra både musikbranchen og forlagene, da de forhandlede aftalerne bag iTunes Music Store og iBooks, men på TV-området er konkurrencen måske endnu voldsommere, og det kan vise sig at være svært for Apple at få en fod indenfor. Mange TV-udbyder, som ABC har allerede deres egne apps, som kan bruges til streaming af indhold.

Apple forsøgte at få en aftale på plads allerede i 2009, men uden held. Uenigheden skulle ligge omkring fordelingen af annonceindtjeningen.

Apple har efter sigende også forsøgt at gå andre veje og få en aftale med kabeludbyderne, hvor Apple så skulle levere set-top boxene, i form af Apple TV’s, men uden succes.

Også andre store firmaer, som Sony, arbejder på at kunne tilbyde TV-streaming.

New York Post 

 

© 2012, https:. All rights reserved.