Apple forklarer den nye iPads opladning

Apple’s VP for iPad marketing, Michael Tchao, fortæller, hvordan sammenhængen med indikatoren og opladningen fungerer.

Ifølge Tchao oplader den nye iPad på samme måde, som alle andre iOS-enheder, og det er et rent tilfælde at problematikken først er blevet opdaget nu, hvor Ray Soneira efter en test kunne fortælle at den nye iPad ikke er fuldt opladet, selv om batteriindikatoren viser 100%, men tager op til 2 timer, før opladningen stopper.

Alle iOs-enheder viser således et batteriniveau på 100%, selv om batteriet stadig oplader en smule. Batteriet vil lade op til de fulde 100%, og derefter aflade en smule og oplade igen i en cyklus, der bliver ved, indtil enheden fjernes fra strømstikket. Metoden medfører at batteriet oplades optimalt, fortæller Tchao, og gør at brugerne kan have enheden siddende i strømstikket uden at frygte overopladning (en sandhed, der dog tilsyneladende har enkelte modifikationer!)

Tchao fortæller også, at uanset hvor i cyklussen, man afbryder opladningen, vil man altid have den lovede batteritid på 10 timer.

Skulle batteriindikatoren vise det aktuelle “real-time” batteriniveau, skulle den altså falde og stige hele tiden, og Apple har med vilje valgt at fremstille batteriniveauet mere statisk, for ikke at forvirre brugerne.

Om det er en rigtig beslutning eller ej, kan man naturligvis altid diskutere, men forbrugerne bliver ikke mindre forvirrede af, at mange tror at den reglen fra de gamel nikkel-cadmium batterier om at batteriet skulle lades fuldt op for at kunne “huske” sin maksimale kapacitet også gælder for de nye lithium-ion batterier, hvilket faktisk ikke er tilfældet.

Analytiker Carl Howe fra Yankee Group forklarer, at forbrugerne tror, at de forstår at 100% betyder “fuld”, hvilket til dels også var sandt med ældre batterityper. Men moderne batterier har mikroprocessorer, som styrer opladningen, og det gør opladningen bedre administreret, men også mere kompliceret. Så 100% er, hvad mikroprocessoren siger, der er; det er ikke en måling af  ion-koncentration eller lignende.

Howe opfordrer iøvrigt forbrugerne til ikke at bekymre sig så meget om batterier og opladning, men stole på teknologien. Hvis enheden siger at den er fuldt opladet, så er den dét – uanset om den stadig trækker strøm fra stikket.

AllThingsD

 

© 2012, https:. All rights reserved.