Apple refunderer iPads i Australien på grund af 4G

Apple tilbyder australske kunder pengene tilbage for den nye iPad, hvis de føler sig misinformeret om manglende 4G.

Indrømmelsen kommer efter at de australske  konkurrence- og forbrugermyndigheder (ACCC) har anklaget Apple for at misinformere om 4G-dækningen. Den nye iPad understøtter nemlig heller ikke det australske 4G-netværk, og situationen er således fuldstændig magen til den europæiske.

Apple lover også at sætte skilte op i de australske butikker, hvor der tydeligere fremgår at den nye iPad “kun” understøtter HDSPA+. Til gengæld afviser Apple ACCC’s krav om at sætte mærker på selve pakkerne, med begrundelsen at det vil være “for besværligt”, ligesom det temmeligt misvisende navn “iPad med WiFi + 4G” heller ikke bliver ændret.

Apple understreger desuden at de teknisk set levet op til ITU’s standarder for 4G. Disse standarder er nemlig blevet slækket efter at teleselskaberne i USA begyndte at markedsføre standarderne WiMAX og HSPA+ som 4G. Sagen mod Apple er altså ikke så simpel som den umiddelbart ser ud.

Herhjemme overvejer forbrugerombudsmanden at bringe sagen videre til myndighederne i Irland, hvor en eventuel sag skal anlægges, eftersom Apple har sit europæiske hovedkvarter her.

via MacNN

 

© 2012, https:. All rights reserved.