Apple skal vidne i monopolsagen mod Google

 

FTC indkalder Apple som vidne i den store undersøgelse af Google.

Den amerikanske Federal Trade Commision (FTC) vil vide, hvor meget Google betaler for at have sin søgemaskine som default på Apples iOS-enheder.

Sjovt nok falder indkaldelsen sammen med at der begynder at opstå spekulationer om, hvorvidt Apple helt vil droppe samarbejdet med Google på iOS. I den nye iPhoto til iOS har Apple for eksempel droppet Google Maps til fordel for open source projektet OpenStreetMap.

Det har fået spekulationerne til at rase om, hvorvidt det er første skridt i en decideret afbrydelse af samarbejdet med Google. Apples forhold til Google er de seneste år blevet temmelig køligt (for nu at sige det mildt), eftersom især Steve Jobs mente at Google har hugget med arme og ben fra Apple, da de udviklede det mobile styresystem Android, og eftersom Google nu med overtagelsen af Motorola Mobility nærmest bliver en direkte konkurrent til Apple på smartphones og tablets kunne man godt forestille sig at Apple var ved at være parat til at brænde broerne én gang for alle i en snarlig fremtid.

En beregning foretaget af businessinsider peger dog i en anden retning. Her ansættes Googles omsætning på søgninger i iOS til 1,3 mia. dollars, men analytikeren ansætter Googles afgift til Apple til $ 1 milliard, hvilket kun giver Google sølle 300 millioner i overskud.

Om beregningen er korrekt kan vi måske snart få at vide, når Apple indtager vidneskranken hos FTC.

via Bloomberg

 

© 2012, https:. All rights reserved.