Apple taber italiensk appel-sag

Apple skal betale  900.000 Euro i bøde for vildledning af forbrugerne.

Sagen drejer sig om den velkendte problematik med at Apple har en produktgaranti på 1 år, men ifølge europæisk lov er forpligtet på at give 2 års reklamationsret. Apple har i Italien brugt en strategi, hvor de “glemte” at fortælle om reklamationsretten på to år, og istedet solgt Apple Care, som er en tillægsforsikring til forbrugerne.

Den oprindelige afgørelse faldt tilbage i december, og Apple har siden anket, men har nu også tabt appelsagen.

Da lovgivningen er ens i hele Europa kan afgørelsen således få betydning også herhjemme, hvor Apple benytter de samme metoder for at sælge Apple Care. Europæiske forbrugerorganisationer, heriblandt Forbrugerrådet, har netop kørt en kampagne for at stoppe Apples vildledning af forbrugerne.

via MacNN 

Læs også:

Italien giver Apple regning på 900.000 Euro 

Apple vil klage over italiensk bøde 

Ny kritik af Apple for vildledning af forbrugerne

 

© 2012, https:. All rights reserved.