Apple tæt på godkendelse af “nano-SIM”

Apple er ved at få godkendt et nyt SIM-format hos de europæiske myndigheder som standard.

Efterhånden som kravene til smarphones ydeevne og batteri øges, bliver pladsen inde i kabinettet mere og mere dyrebar, og der arbejdes derfor på at udvikle en ny SIM-standard, som er endnu mindre end Micro-SIM.

Det er European Telecommunications Standards Institute (ETSI), der skal godkende det nye format, som indtil videre kaldes for nano-SIM som standard, og ifølge Financial Times ser det ud til at Apple har medvind og kan komme igennem med sit forslag.

Konkurrenterne er selvsagt ikke begejstrede. Både Motorola, Nokia og RIM har andre løsninger, som de forsøger at f godkendt i stedet for. Nokia hævder at deres løsning har “betydelige tekniske fordele”, selv om de ikke nævner præcist hvilke. Bekymringen hos konkurrenterne er selvfølgelig at de kan risikere at skulle licensere den fremtidige standard hos Apple, så Apple kommer til at tjene penge, hver eneste gang konkurrenterne sælger en smartphone.

Det menes dig at Apple allewrede har støtte fra de ledende teleudbydere, men som en ekstra firanstaltning er Apple selv igang med at sætte sig på flere pladser i ETSI og har angiveligt registreret seks af sine europæiske underselskaber som ETSI-medlemmer, hvilket øger Apples andel af de samlede antal stemmer i ETSI betragteligt. Dette er helt lovligt, selv om Nokia kritiserer fremgangsmåden. Nokia har pt. den største andel af ETSI-stemmerne, og er selvfølgelig ikke interesseret i at miste denne status.

Financial Times via Engadget

Der er endnu ikke mange forlydender om de tekniske detaljer bag nano-SIM, andet end at Apple arbejder med at indkorporerer det i en lille bakke ligesom ved microSIM.

 

 

© 2012, https:. All rights reserved.