Apple: Vi skaber 514.000 jobs i USA

Apple svarer igen på kritik af outsourcing med en ny hjemmeside.

Siden New York Times i sidste måned skrev en kritisk artikel om forholdene på Foxconn, er kritikken haglet ned over Apple for alt fra underbetaling af de kinesiske arbejdere til at ødelægge den amerikanske økonomi, ved at lægge produktionen udenfor landets grænser.

Apple har allerede igangsat flere tiltag for at mane kritikken i jorden igen, senest med ABC’s dokumentar om forholdene på Foxconn, og nu lancerer selskabet endnu en charmekampagne, for at imødegå kritikken af outsourcing.

Ifølge Apple skaber og fastholder selskabet over en halv million jobs i USA, selv om Apple selv “kun” har 47.000 ansatte i USA. Resten er primært ansat hos samarbejdspartnere og underleverendører. Apple nævner selv Texas, der producerer processorer til iOS-enheder og Corning, der producerer Gorilla Glass til iPhone. Udover underleverandører medtælles også andre tekniske og videnskabelige services, distributører, sælgere og ansatte indenfor sygesikringen til tallet på ialt 304.000 ansatte nås.

Derudover anslås det at 210.000 er beskæftiget indenfor den såkaldet App-økonomi – et marked som Apple med rette må siges at have skabt. Der findes knap 250.000 registrerede iOS-udviklere og Apple har udbetalt over 4 milliarder dollars i royalties til udviklerne (hvilket i parentes bemærket giver Apple en fortjeneste på App Store på 1.7 mia dollars, hvis man går ud fra at udviklerne scorer 70% og Apple 30% af salget).

Endelig bruger Apple også spalteplads på at nævne de 7.700 medarbejdere der er ansat i Apple kundeservice. Ikke så meget på grund af antallet, men mere fordi andre selskaber som Microsoft og Dell har outsourcet netop kundeservice til blandt andet Indien og Philippinerne. Apple påstår at de kunne spare 50% af udgifterne ved at flytte Applecare til Indien, men har valgt at beholde kundeservice i USA for at kunne give en bedre oplevelse til kunderne.

Apple

© 2012, https:. All rights reserved.