EU: Googles nye privatlivspolitik i strid med EU-lovgivning

EU justiskommisær erklærer Googles privatlivspolitik for ulovlig.

Googles nye privatlivspolitik, der samler Googles tidligere over 60 forskellige privatlivspolitikker, trådte i kraft i går, selv om EU har bedt Google om at vente, indtil EU havde haft tid nok til at undersøge konsekvenserne.

Men nu er justitskommisær Viviane Reding tilsyneladende klar til at melde EU’s holdning ud.

Viviane Reding siger til BBC at de nye vilkår ikke er i overensstemmelse med EU’s lovgivning på området.

Adspurgt på hvilke områder, Googles privatlivspolitik bryder loven, fremhæver Reding både at ingen er blevet konsulteret, at vilkårerne ikke er i overensstemmelse med loven om gennemsigtighed og at Google bruger data fra privatforsomer for at kunne overdrage dem til trediepart, hvilket ikke er hvad brugerne har sagt ja til.I talrige henseender. En af dem er, at ingen er blevet konsulteret, det er ikke i overensstemmelse med loven om gennemsigtighed, (Google) bruger data fra privatpersoner for at kunne overdrage dem til en tredjepart, og det er ikke, hvad brugerne har sagt ja til.

Det er uklart, hvordan EU vil tackle Google brud på EU-lovgivningen herfra.

Google selv melder ud at de ikke ser nogen problemer, og at der har været “en god del plapren og forvirring” om problematikken.

Med den nye privatlivspolitik giver Google sig selv lov til at sammenkøre informationer om brugerne, så informationer om søgehistorik for eksempel kan køres sammen med brugerens Gmail og YouTube konto. Læs her, hvordan du kan undgå at Google kigger dig alt for meget i kortene.

Reuters 

© 2012, https:. All rights reserved.