FLA offentliggør Foxconn-rapport

Fair Labor Assosiations rapport om arbejdsforholdene på Foxconn er nu klar.

Apple bestilte selv rapporten tilbage i februar, som en reaktion på den massive kritik, der har været af arbejdsforholdene på Foxconn, men til trods for at mange frygtede at rapporten blot ville blive bestillingsarbejde, afslører den faktisk alvorlige overtrædelser af både arbejdstidsbestemmelser og sikkerhed.

For eksempel overskrides både de kinesiske og FLA’s egne standarder for arbejdstid. Det kinesiske maksimun er 40 timer om ugen plus maksimalt 36 timers overarbejde om måneden, og FLA’s grænse er helt oppe på 60 timer om ugen. Og i visse spidsbelastningsperioder overskrides altså begge disse grænser.Der var også perioder, hvor medarbejderne arbejde syv dage i træk uden at få en dag fri.

Arbejderne udtrykker dog en vis tilfredshed med arbejdstiden. 48% syntes at arbejdtiden var rimelig og 34% ønskede at arbejde over for at tjene flere penge.

Også sikkerheden får hårde ord med på vejen. Problemet er at arbejderne er meget ringe engageret i sikkerhedsspørgsmål, som vi for eksempel kender det herhjemmefra, men sikkerheden er primært en ledelsesopgave. Det betyder at nye sikkerhedstiltag i høj grad er reaktioner på ulykker, der er sket, frem for proaktivt at gå ind og løse problemer før de opstår.

I det hele taget er arbejdernes engagement nok et sted, hvor der trænger til at blive taget fat. Undersøgelsen viser nemlig også at arbejderne er meget lidt interesseret i fagforeningsarbejde. Der er en fagforening på Foxconn til at varetage arbejdernes interesser, men arbejderne har ikke det store kendskab til den, og det viser sig faktisk også at der på nuværende tidspunkt er et flertal af fagforeningens medlemmer, som kommer fra ledelsen! Dermed er fagforeningen reduceret til at være Foxconns ledelse – der så kan forhandle med Foxconns ledelse om løn og arbejdsforhold……

Der er dog også positive resultater i undersøgelsen. FLA melder for eksempel at de ikke støtte på mindreårige arbejdere på fabrikken, og fortæller også at lønnen er pænt over minimumslønnen i området, både hvad angår grundløn, tillæg og kompensation for sygdom. Arbejderne fortæller også at lønnen generelt kommer til tiden. Hele 64.3% af arbejderne fortæller dog at lønnen ikke er høj nok til at dække deres basale behov, men her har vi vist mere at gøre med et generelt underbetalingsproblem, for hvordan i alverden ser det så ikke for arbejdere andre steder der måske ikke engang får minimumslønnen?

Rapporten baserer sig på interviews med 35,000 Foxconn-medarbejdere, og man kan naturligvis frygte at medarbejderne har været bange for at tage bladen fra munden, af frygt for at det kunne resultere i en fyring, men det faktum at rapporten rent faktisk påpeger nogle graverende områder giver da et lille håb om, at der så også er hold i de gode ting, som afdækkes.

Der er naturligvis stadig lang, lang vej, før Foxconn, i lighed med resten af Kinas produktionsapparat, kan levere løn og arbejdsforhold, der kommer bare en anelse i nærheden af vestlige standarder, men man kan håbe at den massive opmærksomhed, der er på området lige nu kan hjælpe med til at fremskynde processen.

Efter offentliggørelsen af rapporten faldt Apples aktier med 7% – hvilket er et fantastisk godt incitament til Tim Cook og den øvrige ledelse til at tage problematikken dødsens alvorligt.

Læs hele rapporten her 

Læs også:

Apple på charmeoffensiv efter kritik af underleverandører 

Apple starter frivillige inspektioner af Foxconn 

Apple er nu medlem af Fair Labor Association

© 2012, https:. All rights reserved.