Google Music flopper

Googles musiktjeneste lever ikke op til forventningerne.

Google nylige relancering af Android Market som Google Play giver måske en anelse mere mening, når man ser på hvordan det går for Googles store satsning indenfor musik, nemlig Google Music.

Ifølge businessinsider har Googles nemlig været nødt til at indrømme over deres samarbejdspartnere at hverken brugertilgangen eller omsætningen i det første kvartal har været tilfredsstillende.

Google Music er ikke tilgængelig i Danmark, men i USA hvor tjenesten nu er lanceret har Google svært ved at få fodfæste indenfor markedet for musiktjenester.

Konkurrencen er også hård. Apple har efterhånden haft deres iTunes Store åben i over 8 år. Derudover har Amazon også en bugnende digital musikbutik, og senest er de nye streamingtjenester som Spotify også med til at gøre kampen om brugerne endnu hårdede.

Udover at Google skal kæmpe med de tjenester, der allerede er etablerede og har tusindvis af loyale brugere, mangler Google også én af de fire store pladeselskaber i sin portefølje, nemlig Warner Brothers.

Det er måske ikke så åbenlyst fra en dansk IP-adresse, men med Google Play forsøger Google at samle alle deres online tjenester og tilbud i én samlet indgang, lidt ligesom iTunes Store, der også er en samlet portal for både bøger, musik, film og apps. Med integrationen af Android Market med Googles øvrige tilbud, bliver de måske lidt mere synligt for de 200 millioner aktive Android-brugere, og det kan måske være med til at lokke flere kunder i butikken.

Ideen er god, men spørgsmålet er om det er for lidt – for sent. Google Music er for eksempel stadig ikke tilgængelig i alle lande. Her i Danamark ligner Google Play jo Android Market til forveksling, hvor den eneste vare på hylderne er apps, mens man i for eksempel USA også har faneblade til musik, bøger og film, og danske Android-brugere får derfor overhovedet ikke den samlede oplevelse som må være intentionen bag navneskiftet.

Google har en stolt tradition for kuldsejlede projekter, vi kan på stående fod komme i tanker om Buzz, Wave og det hypede men fuldstændigt fejlende Google TV, som iøvrigt ser ud til at floppe endnu en gang trods en stor forkromet nylancering på CES i januar. Vi håber natuligvis for Google at det med Google Play kan lykkes at puste liv i musiktjenesten, for det er aldrig skadeligt med konkurrence indenfor området, men en vis skepsis begynder at brede sig…….

via businessinsider

Læs også:

Android Market omdøbt til Google Play 

Google lancerer Google Music

© 2012, https:. All rights reserved.