Google sagsøgt for dårlige apps

To californiere sagsøger Google på grund af 15-minutters reglen i Google Play Store.

Femten minutter. Så lang tid har man til at fortryde sit køb, hvis man køber en Android app i Google Play Store.

Og det er ikke længe nok, mener to mænd fra Californien, der har indledt et kollektivt søgsmål mod Google for at få erstatning for to ubrugelige apps, de har købt.

Den ene, Dodd Harris har købt en app kaldet  “Learn Chinese Mandarin Pro” for $4.83, mens den anden har investeret i en bit-torrent app ved navn aBTC til $4.99. Begge hævder at de indkøbte apps ikke virker, og at det ikke var muligt for dem at få pengene tilbage, og de mener at det er urimeligt at Google indkasserer 30% af omsætningen for produkter der ikke virker.

Sagsanlægget er endnu et eksempel på forskellene mellem Apples App Store og Androids Google Play.

Hos Apple foregår der en godkendelse af hver enkelt app, inden den kommer til salg, hvilket frasorterer deciderede scams og ubrugelige apps (men ikke for eksempel copycats, hvilket er et stigende problem i App Store), mens Google ikke har nogen godkendelsesproces, men blot fjerner apps, hvis de bliver indrapporteret som problematiske.

I Google Play har man derfor et lille “vindue” på et kvarter, hvor man kan prøve app’en af, og returnere den, hvis den ikke virker tilfredsstillende. Problemet er bare, at et kvarter ikke er særlig lang tid til at teste en app, hvis den har mange funktioner, eller kræver data at arbejde med. For eksempel vil en test af en løbe-app jo kræve en løbetur, og det kan jo ikke nås på et kvarter.

Tidligere har vinduet også været meget større, 48 timer for at være helt nøjagtig, men Google satte tidsrummet ned i 2010, hvilket sagsanlægget også bemærker.

Apple giver i princippet ikke penge tilbage, idet betingelserne for App Store siger at alle køb er “finale”, men Gizmodo påpeger at det faktisk er muligt, selv om processen er langstrakt.

Sagsanlægget er derfor af yderst principiel karakter og kan få stor betydning for Google Play. Sagen er anlagt netop i Californien, fordi staten har en af de bedste lovgivninger for forbrugerbeskyttelse i USA.

via PaidContent

 

© 2012, https:. All rights reserved.