Hvorfor en 7,85″ iPad ville give mening

Rygterne om en mini iPad fortsætter, og måske er der noget om snakken.

De seneste par måneder har flere kilder talt om at Apple arbejder på en mine udgave af iPad – trods Steve Jobs kategoriske afvisning af at en iPad kunne have andre størrelser end den nuværende på knap ti tommer. Rygterne er typisk kommet fra produktionsbranchen, og flere har været af mildt sagt tvivlsom karakter, men andre rygter er kommet fra personer noget højere oppe i fødekæden, som Samsungchefen, der bekræftede planerne om en 7,85″ iPad

Netop den meget præcise skærmstørrelse på 7,85 tommer, har virket besynderlig, men størrelsen har været nævnt igen og igen, uden nogen særlig begrundelse. Måske er den her:

AppAdvice har hevet lommeregneren op af skuffen og kigget nærmere på pixeltætheden på en sådan skærm, hvis den får en opløsning på 1024 x 768 pixels, hvilket svarer til den oprindelige iPad. Det vil give en pixeltæthed på 163 ppi (pixels pr inch), hvilket er nøjagtigt det samme som den oprindelige iPhone og iPod Touch havde, før Apple indførte retinastandarden.

Derudover nævner Apples retningslinier til udviklere at minimumsstørrelsen for grafiske enheder, man kan tappe på er 44 x 44 punkter, hvilket svarer til 0,27 x 0,27 tommer på den originale iPhone. Dette gælder både for den oprindelige iPhone og iPad, mens Retinaskærmene fastholder formatet men har to pixels pr punkt.

Det betyder at alle apps, der er udviklet efter de eksisterende retningslinier vil kunne vises på en mini iPad med en skærm på 7,85″ uden at gå på kompromis med minimumsstørrelsen på de 44 x 44 punkter, og alle iPad apps vil kunne køre uden modifikationer, uden at udviklerne skal til at indlevere en tredie udgave af layoutparametre; apps’ene vil simpelthen blot tilpasse sig den mindre skærm helt automatisk.

Det behøver naturligvis ikke at betyde, at Apple rent faktisk vil producere en iPad mini. iPad-salget er jo ikke just dalende, så man kan spørge, hvilket behov den skulle fylde. Men hvis Apple vil have en bid af den kage, som Amazons Kindle Fire lige nu nærmest deler med sig selv, vil det ligge lige for. Og kommer der en iPad mini, vil vi godt sætte vores penge på en 7,85 tommers model.

AppAdvice

Læs også:

Samsung: Apple planlægger mini iPad 

Rygte: Produktion af mini iPad starter til sommer 

Rygte: Apple tester mindre iPad

 

© 2012, https:. All rights reserved.