iPad 3: Hvor er Homeknappen?

Spekulationer om et farvel til Homeknappen er i fuld gang med afsæt i Apples iPad 3-invitation.

“Vi har noget, du virkelig skal se. Og røre”

Teksten til iPad 3-eventet på onsdag sammen med billedet, lader ikke megen tvivl om at det er iPad 3, vi skal se og røre på onsdag, men hvilke oplysninger kan man ellers vriste ud af invitationen?

De tre apps er som vanligt i Apples invitationer ikke tilfældigt udvalgt. de hentyder her til tid, sted og form (keynote).

Men det man virkelig bemærker på billedet er skærmen, der er usædvanligt klar og lysende. Selvfølgelig har billedet været igennem en seriøs omgang manipulation, før det færdige resultat, men det kunne da give god mening at formode at det virkelig er en iPad 3, der er afbilledet.

Så lamgt så godt. Men kan man blive endnu klogere? Gizmodo har foretaget en lang og temmelig spidsfindig analyse og konkluderer – primært på baggrund af vanddråbernes placering i baggrunden, at billedet er taget med iPad’en i horisontal stilling, og at man derfor burde kunne se den famøse Homeknap neden for Maps-ikonet. Men den er der ikke!

Herfra kan man jo spekulere videre, om Apple bevidst har fjernet Homeknappen under billedmanipulationen. Som det fremgår af Gizmodos parallelbillede af en tilsvarende finger, der sværer over en iPad 2, kan man se er billedet er heftigt manipuleret. Fingeren er kraftigt nedskaleret, og også baggrundsbelysningen fra skærmen ser  ud til at være forstærket så den lyser fingeren op nedefra med et næsten magisk skær.

Men hvorfor skulle Apple fjerne Homeknappen på billedet, hvis den findes i virkeligheden? Der har ikke været forlydender om en manglende Homeknap, så det er ikke fordi at spekulationerne sparker til rygter, der cirkulerer i forvejen?

Måske er det netop også det teksten hentyder til? At det, vi skal se og røre, er skærmen? Eller skal vi se et nye Apple TV og røre ved iPad 3?

Eller måske er det bare hensigten at få samtlige techskribenter kloden over til at løbe rundt om sig selv i små cirkler? Det sidste er i hvertfald lykkedes.

© 2012, https:. All rights reserved.