iPad 3 = iPad HD?

Flere rygter peger på at den nye iPad hedder iPad HD.

Det er meget muligt at vi vi slet ikke vil se en iPad 3 i morgen. Den nye iPad hedder nemlig måske slet ikke iPad 3, men iPad HD; et navn der understreger den vigtigste feature på den nye iPad, nemlig Retinaskærmen som har en 4 gange så høj opløsning som iPad 2’s og kan vise video i fuld HD.

Det første fingerpeg kom for et par dage siden, hvor lagerlister med tilbehør brugte iPad HD-navnet, og nu påstår to nye, uafhængige kilder at iPad HD virkelig er navnet på den nye iPad. Ingen af påstandene er godt nok underbyggede, andet end af både CNET og VentureBeat angiver deres respektive kilde til at være “pålidelig”, men der er efterhånden mange antydninger af at HD-navnet skulle være det officielle. Det vil bestemt heller ikke være første gang at Apple bryder med nummereringssystemet. Som eksempler blev den anden iPhone kaldt iPhone 3G – netop for at betone dens 3G-feature, som jo dengang var noget særligt, og iMovie 5, der tilføjede understøttelse fuld HD kom også ud under navnet iMovie HD.

Der er dog stadig andre faktorer der peger i en anden retning. For eksempel findes der en (godt nok inaktiv) iPad-blog på domænen ipadhd.com, og det er sært hvis Apple ikke har været ude og købe domænet inden lanceringen. Derudover kan man ikke nødvendigvis stole på navne i lagerlister, der kan være forvansket bevidst for at sløre varernes tilstedeværelse i søgninger.

Under alle omstændigheder bliver vi først klogere i morgen aften.

© 2012, https:. All rights reserved.