Norsk app tjekker for hormonkemi

Med Hormonsjekk kan du hurtigt finde ud af, hvad der gemmer sig i kosmetik og kropspleje – og advare vennerne.

App’en fungerer på den måde at man scanner stregkoden på produktet, og app’en vil så fortælle om der er hormonforstyrrende stoffer i produktet, og i givet fald hvilke.

Det er det norske forbrugerråd, der står bag den gratis app, som har fået stor succes i Norge, hvor over 80.000 nordmænd allerede inden jul havde foretaget over én million scanninger. Den store succes gør også at der er en verison til Android under udvikling.

App’en er naturligvis en torn i øjet på kosmetikbranchen, der ifølge det norske forbrugerråd endda har forsøgt at få Apple til af afvise app’en – dog uden held. Og man kan også godt forstå at de ryster i bukserne, for udover at man selv kan tjekke de produkter man køber, har man endda mulighed for at dele sine opdagelser med vennerne via Facebook, hvilket betyder at kendskabet til de hormonforstyrrende produkter når milevidt ud på ingen tid.

Ifølge 24timer arbejder Forbrugerrådet herhjemme på en lignende app, men i mellemtiden kan man også sagrens bruge den norske, eftersom langt de fleste produkter og mærker findes på hele det nordiske marked.

Læs mere på Hormonsjekks facebookside, hvor der også er link til download i AppStore

via 24timer

© 2012, https:. All rights reserved.