Ny iPad med 4G/LTE ikke understøttet i Danmark

Den nye iPad kan ikke køre på det danske 4G-net.

Det skiver business.dk.

Årsagen er at den nye iPad understøtter 4G på frekvenserne 700 og 2.100 MHz, som er de der benyttes til 4G i USA, mens 4G-nettet i Danmark bruger frekvenserne 1.800 og 2.600 MHz. Og tilmed er frekvensen på 2.100 MHz låst af myndighederne, så den kun kan bruges til 3G-mobiltelefoni.

På Apples danske hjemmeside får man endda det indtryk, at den nye iPad kan køre på 4G-nettet hos alle de fire store teleudbydere i Danmark, selv om det lige nu kun er TDC og Telia der tilbyder 4G. Telia bekræfter overfor Business-dk at den nye iPad ikke vil kunne udnytte Telias 4G-net.

Dermed er en af de helt store salgsargumenter for den nye iPad ikke særligt meget værd herhjemme, og med mindre man synes at retinaskærmen og det forbedrede kamera er værd at betale for, kan man lige så godt købe en iPad 2 til nedsat pris i stedet for.

I resten af Europa benytter man heller ikke de amerikanske frekvenser, og derfor kan man da håbe på at Apple når at lave en særlig europæisk udgave inden den nye iPad kommer i handelen, hvilket sker den 23. marts herhjemme.

 

© 2012, https:. All rights reserved.

Tags:,