Ny vurdering af sikkerheds-apps til Android

AV-Test Lab reviderer deres mobilsikkerhedstest pga unøjagtigheder.

Testen, der kom i begyndelsen af marts, dømte de fleste sikkerhedsprodukter til Android ude, og konkluderede at størsteparten af markedets produkter ikke fangede særligt meget malware. Blandt andet scoerede BullGuards sikkerheds-app kun jævnt og lagde sig i kategorien, der havde en ”detection rate” på 40-65%.

Men efter at BullGuard og flere andre sikkerhedsfirma kontaktede AV-Test Lab  for at finde årsagen til de dårlige resultater, viste det sig, at der var fejl og unøjagtigheder i testmetoden. AV-Test Labs besluttede derfor at teste produkterne igen, og kom frem til nogle helt andre resultater (se den nye test her).

I den nye test ligger BullGaurd i den næstbedste kategori der har en ”detection rate” på 65-90%. BullGuard er selv fortrøstningfulde i forhold til at komme op i den bedste kategori, eftersom BullGuard havde en detection rate på over 90% i 11 ud af de 19 familier AV-Test Labs testede, og der derfor kun skal justeres en smule i den eksisterende teknologi for at kunne fange over 90%

Hvordan kan det ske?

Det er nødvendigt at forstå, at test-metodikken ikke er særlig udviklet, når det handler om at teste malware detection til mobiltelefoner. Denne test er den første af sin slags, og hvor pc-sikkerhedsprodukter og testningen af dem er blevet raffineret og gennemprøvet over de seneste 20-30 år, er sikkerhedsprodukterne til mobilmarkedet helt nye, og rammerne for hvad de skal kunne, er meget løse.

Derfor udvikler hvert firma sin egen definition på, hvad produkterne skal kunne. Testlaboratorierne foretager ligeledes deres egen vurdering af, hvad der skal testes og hvordan.

På disse tidlige stadier i testmetodikken og produktudviklingen kan der derfor opstå meget store udsving i resultaterne, i modsætning til vurderingen af pc-produkterne hvor forventninger og behov efterhånden er nøje afstemt.

Af samme grund er det logisk, at det er de etablerede sikkerhedsproducenter, der scorer højest i testen, mens helt ny spillere ligger lavt – de etablerede kender brugerne og test-metodikkerne på de gamle produktkategorier og  har bedre mulighed for at levere et produkt der rammer laboratoriernes metoder og krav.

 

 

 

 

 

© 2012, https:. All rights reserved.