Rygte: den næste iPhone får større skærm

Et tvivlsomt rygte påstår at skærmen på den næste iPhone bliver på hele 4,6 tommer.

I følge rygtet har Apple bestilt skærme til den næste iPhone, og dropper for første gang siden 2007 det velkendte format til fordel for en størrelse på 4,6 tommer.

Det vil gøre den næste iPhone lige så stor som Samsungs Galaxy Nexus, og endnu større end konkurrentens kassesucces Galaxy S 2, der har en skærmstørrelse på 4,2 tommer.

Eftersom kilderne er unavngivne, og der erfaringsmæssigt løber en masse fuldstændigt uunderbyggede rygter omkring om Apples i-devices, skal man selvfølgelig tage oplysningen med et – stort – gran salt, og det virker da også usandsynligt at Apple vil foretage et så massivt spring i skærmstørrelse. Den større skærm er rent brugermæssigt ikke nødvendigvis en fordel, eftersom den er umulig at betjene med én hånd og helt generel går mobilen mere uhåndterlig og klodset.

Steve Jobs var også i sin tid klart imod en ændring af skærmstørrelsen, hvilket han mente ville smadre platformen, eftersom hele brugerfladen skulle tilpasses til det ændrede format.

På den anden side er iPhone, efter 5 år, efterhånden den mindste smartphone i topklassen på markedet, eftersom alle konkurrenterne har valgt at øge skærmstørrelsen på deres topmodeller. Brugerundersøgelser viser også at de fleste forbrugere foretrækker en skærm på mellem 4 og 4,5 tommer, hvilket også har noget at gøre med at selve brugen af smartphones har ændret sig. I 2007 var en smartphone stadig primært en mobiltelefon, som man ringede fra, men i dag bruges smartphones mere til web, spil, video, mail og beskeder, og her har den større skærm en klar fordel.

via Reuters 

Læs også:

Undersøgelse: Brugerne foretækker medium-smartphones (eksternt link)

© 2012, https:. All rights reserved.