Rygte: Google snart klar med billig Nexus-tablet

En meget billig tablet kan være på vej allerede i løbet af foråret.

Rygterne om at Google i al hemmelighed arbejder på en “Nexus-tablet” har været i omløb i et godt stykke tid efterhånden, og nu fortæller en kilde at der bliver tale om en ultrabillig syv-tommers tablet, som kan komme til at koste helt ned til $150, eller ca 1.000 kr.

Der er en del der tyder på at ASUS bliver producenten bag en sådan Nexus tablet. ASUS præsenterede en billig 7-tommers tablet på CESA, kaldet Eee Pad MeMo 370T, som der siden har været usædvanligt stille omkring, og spekulationerne går på at MeMo 370T vil være udgangspunktet for en Nexus tablet, blot uden den oprindelige Tegra 3 processor, som vil være for dyr at benytte. Men hvis det overordnede design, og produktionsfaciliteterne således er  på plads, vil en lancering allerede i maj eller juni være muligt. Google egen I/O-konference, som afholdes i slutningen af april ville være en oplagt lanceringsplatform.

Hvis rygterne taler sangt er Googles Nexus tablet ikke en “iPad-killer”, men snarere en “Kindle Fire-killer”, da den både på formfaktor og pris vil være rettet direkte mod Amazons konkurrerende tablet. Kindle Fire benytter en tilpasset version af Android, som blandt andet ikke har adgang til Android Market, eller Google Play, som det hedder nu, og selv om Google ved flere lejligheder har udtalt at de har det fint med Amazons brug af Android, er det ikke sikkert at tonen er lige så hjertelig bag lukkede døre. Amazon lancerede nemlig deres egen app-store sammen med Kindle Fire og ligger dermed i direkte konkurrence med Google Play – og benytter vel at mærke Googles styresystem uden at Google får noget som helst ud af det.

via The Verge

Læs også:

Rygte: ASUS skal lave Googles Nexus-tablet 

Vil Google lave en Nexus-tablet i 2012? 

Android Market omdøbt til Google Play

Google sætter dato på I/O 2012


© 2012, https:. All rights reserved.