Samsung: Apple planlægger mini iPad

Rygterne om en “iPad mini” med en 7,85″ skærm til efteråret fortsætter med at cirkulere.

I strømmen af rygter op til lanceringen af iPad 3, eller den nye iPad, som den retteligt hedder, dukkede en strøm af rygter om en lille iPad med en skærm på 7 eller 7,85″ op. Ifølge rygterne tester Apple en “iPad mini”, som kan gå i produktion i løbet af tredie kvartal.

Seneste udtaler en talsperson fra Samsung, som er storleverandør til Apple, at Apple i 2012 forventes at købe komponenter, såsom skærme, ships og flash hukommelse af Samsung for et svimlende beløb p å$11 milliarder (i 2011 købte Apple for $7,8 mia, så der er tale om en betragtelig stigning). Og heraf skulle en del af komponenterne være til en mindre iPad.

Talspersonen hævder i lighed med nogle af de tidligere rygter at den nye lille iPad “sandsynligvis” vil have en 7,85″ skærm.

Andre kilder har i løbet af ugen talt om en lille iPad med en ekstra tynd ramme, med skærme leveret af LG og AU Optronics.

Det skal understreges at Apple ofte udvikler prototyper af nye enheder, som aldrig kommer på markedet, så en iPad Mini kan udemærket være under test i øjeblikket, for blot senere at blive droppet.

Især Steve Jobs var i sin tid afvisende overfor at ændre på størrelsen på en iPad, eftersom han mente at de 9,7″ var den optimale størrelse, men Apple kommer mere og mere under pres fra primært Amazon, der med Kindle Fire stjæler markedsandele fra Apple på hjemmemarkedet i USA. En nylig rapport anslår at Apples markedsandel på tablets i år vil falde til omkring 55% – primært på grund af Kindle Fire, der med sin 7″ store skræm og skarpe pris på blot $200 appellerer til mange.

Apple vil næppe lave en direkte konkurrent til Kindle Fire, i hvert fald på prisen. Også Tim Cook har været afvisende overfor at gå i direkte konkurrence med Kindle Fire. I februar understregede han at han mener at kvaliteten, og ikke prisen er afgørende for forbrugerne, når de skal købe en tablet. Men der er trods alt et stort spring mellem de $500 den nye iPad koster, og så $200. Lige nu går den “gamle” iPad 2 ind og bygger bro over kløften med sin pris på $400, men det kunne måske ikke være helt urealistisk at forvente en iPad Mini på knap 8 tommer til en pris på omkring $300 i fremtiden?

via AppleInsider

Læs også:

Rygte: Produktion af mini iPad starter til sommer 

Rygte: Apple tester mindre iPad 

© 2012, https:. All rights reserved.