Sjældent interview med Sir Jonathan Ive

En britisk avis har talt med Apples ikoniske designer om Apples tilgang til produktdesign i forhold til konkurrenterne, og design som problemløsninger eller som muligheder.

Jonathan Ive har været en central person bag Apples genfødsel sidst i 90’erne og han er hjernen bag designet på  alle Apples vigtigste produkter, som iMac, MacBook Air, iPod, iPhone og selvfølgelig iPad. Den britiske designer, der bor i Californien blev fornyligt hædret af  det britiske kongehus med titlen Knight Commander of the British Empire for sine produktdesigns.

The London Evening Standard har fået et interview med Sir Ive, og her giver han et sjældent indblik i, hvordan der ser ud i det designmæssige maskinrum hos Apple.

Adspurgt om, hvad Apples mål er svarer Ive helt enkelt at det er at lave gode produkter. “Hvis vi ikke kan lave noget der er bedre, så gør vi  det ikke”, siger han. Det er ifølge Ive også den største fejl hos størstedelen af Apples konkurrenter; deres mål er et andet. Ive fortæller også at Apple ikke bruger fokusgrupper, som mange af konkurrenterne gør.

Men hvordan får man så ideerne til de gode produkter? Ive forklarer:

“Der er forskellige tilgange. Nogen gange kan ting irritere dig, så du bliver opmærksom på et problem, hvilket er en meget pragmatisk tilgang, og den mindst udfordrende. Det er sværere, hvis du er fascineret af en mulighed. Det udvikler  i mine øjne virkelig en designers evner. Det er ikke et problem du er opmærksom på, ingen har formuleret et behov. Men du begynder at stille spørgsmål; hvad hvis vi gør det, kombinerer det med det, ville det være nyttigt? Det skaber muligheder, der kan ende med hele kategorier af nye produkter, i stedet for takstisk at respondere på et enkeltstående problem. Det er den virkelig udfordring, og det er det, som er spændende.”

Jonathan Ive fortæller også om designprocessen fra ide til prototype, om Apples lille designerteam og om Apples besættelse af detaljer.

Læs hele interviewet hos London Evening Standard

Læs også:

Jonathan Ive hædret af dronningen 

Interview med Jonathan Ive (2009)

 

© 2012, https:. All rights reserved.