“Steve Jobs-skoler” måske på vej i Holland

Hollandsk komite foreslår et forsøg med “iPad-skoler” i 2013.

I Walther Isaacsens biografi om Steve Jobs kan man læse at Jobs havde store visioner for skoleverdenen. Han fandt det adsurd at undervisningen i amerikanske skoler stadigvæk foregår ved hjælp af tavle og kridt og gammeldags lærebøger, og havde en vision om en skole hvor alle undervisningsmaterialer var digitale og interaktive, og tilpassede den enkelte elev, og hvor den enkelte elev kan få øjeblikkelig feedback på sit arbejde.

iBooks 2 og iTunes U er set i denne sammenhæng de første spæde skridt i retning af at virkeliggøre Jobs’ vision, men der er endnu lang vej igen før vi ser en gennemdigitaliseret undervisning.

Endnu et skridt kan dog være på vej i Holland, hvor en kommision nu foreslår at oprette tre til fem forsøgsskoler, hvor iPads vil udgøre den centrale del af undersningen sammen med både eksisterende apps og nye apps, der skal udvikles til formålet. Forslaget er naturligvis endnu kun et forslag, og skal godkendes, samtidig med at der skal være et tilstrækkeligt stort antal forældre der viser interesse for ideen.

nu.nl via MacNN 

Læs også:

Undersøgelse: iPad i undervisningen giver klogere elever 

Apples lærebøger går som varmt brød 

iBooks 2: Et nærmere kig

Nu skal iPad’en med i skole

© 2012, https:. All rights reserved.