Udviklere dropper Android

Indenfor den seneste uge har to app-udviklere droppet Android-platformen af to forskellige årsager.

Selv om Android stormer frem, og det anslås at der nu er over 300 millioner aktive Android-enheder i omløb på verdensplan, kæmper udviklerne tilsyneladende med at gøre Android apps til en god forretning.

I sidste uge meldte udvikleren af spillet Battleheart ud, at de ikke længere vil sælge spillet i Google Play Store (tidligere Android Market). Årsagen er, at det simpelthen ikke kan betale sig. Udvikleren bag Mika Mobile fortæller at 5% af deres omsætning kommer fra Android Market, men 20% af firmaets tid bliver brugt på fejlretning, tilpasning, bug fixes o.l. Det er et regnestykke alle kan se ikke holder.

Og senest har spiludvikleren Retro Dreamer meldt ud at de ikke vil lave betalingsapps til Android. Årsagen er, at Google ikke stiller et full blown distributionssystem til rådighed men lader det være op til udviklerne selv at sørge for at deres indhold kan sælges i forskellige lande, som jo alle har forskellige valutaer, afgifter og betalingsregler. “Hvorfor skal jeg selv finde ud af det?”, spørger udvikleren. “Jeg forstår det naturligvis ikke, og det kan ikke betale sig for mig at sætte mig ind i det for at sælge et par apps til 99 cents”.  Udvikleren undrer sig også over, hvad han egentlig får for det gebyr på 30% som Google tager, når man sælger sine apps gennem Google Play Store.

Som man kan se af kommentarerne på Retro Dreamers post er udvikleren tilsyneladende ikke alene med disse frustrationer.

Ingen af de to udviklere ønsker at deres udmeldinger skal ses som en generel kritik af Google Play, men det er alligevel svært at se hvordan det kan være andet. Men problemet er jo i virkeligheden større for Google end for de udviklerne. Hvis udviklere ikke kan tjene penge på at levere indhold er det et spørgsmål om tid før de holder op og koncentrerer sig om andre platforme (i første omgang iOS, men også WP7 – og senere Windows 8 – kan vise sig at få gavn af en hoben frustrerede udviklere, der prøver lykken på en ny platform).

Android Market er med 450.000 apps ellers ved at hale ind på ærkerivalen App Store, der lige nu rummer omkring 500.000 apps, men noget kunne tyde på at udviklingen ikke vil fortsætte i samme hæsblæsende tempo fremover.

Læs også:

Instagram snart klar med app til Android 

Google Music flopper 

Android Market omdøbt til Google Play 

Se DR NU på din smartphone eller tablet

© 2012, https:. All rights reserved.