Undersøgelse: Brugerne forestækker medium-smartphones

En skærmstørrelse på mellem 4 og 4,5 tommer er optimal, hvis man spørger brugerne.

Indenfor det seneste år er skærmstørrelserne på Android og Windowsmobiler kun gået én vej, og det er opad. Da Samsung Galaxy S 2 kom sidste år med sin skærm på 4,2″ var den en af de største smartphones på markedet, men i dag er den nærmest en lilleput sammenlignet med for eksempel Samsungs egen Galaxy Note og LG’s Optimus VU der begge runder de 5 tommer.

Samtidig fastholder Apple stædigt sit oprindelige iPhone-format med en skærm på 3,5 tommer. Formatet var helt sikkert fint i 2007, men idag, hvor smartphones mere og mere bruges til web, gaming og film og mindre og mindre til rent faktisk at ringe i, er det måske knapt så optimalt.

Men hvad er den optimale skærmstørrelse? Hvis man spørger brugerne, så ligger den altså på mellem 4 og 4,5″, men undersøgelsen, der er foretaget af Strategy Analysis i England og USA, viser også at 90% af brugerne vælger en større skærm end den nuværende model de har. Grænsen går dog ved de helt store smartphones på eller over 5 tommer, som flere brugere har problemer med at betjene. Afgørende for skærmstørrelsen er også tykkelsen på mobilen: hvis mobilen ikke er tilstrækkelig slank vælges den fra. Dette både på grund af fornemmelsen af at holde den i hånden, og hvor let det er at pakke den i tasken eller putte den i lommen.

Undersøgelsen antyder at Apple kan få svært ved at tiltrække nye brugere så længe de fastholder den nuværende skærmstørrelse. De fleste af de nuværende skal nok hænge ved, af den simple grund at de med app-køb – i mange tilfælde over flere år – har bundet sig til iOS-platformen, men Apple løber en risiko for at de fleste nye smartphonebrugere vil gå til Android eller Windows.

via Electronista

© 2012, https:. All rights reserved.