Apple i ilden for in-app purchases

Et kollektivt søgsmål har fået grønt lys i USA.

I søgsmålet anklager en række forældre Apple for ikke at overholde forbrugerbeskyttelsesloven i forbindelse med in-app purchases-modellen, hvor et “gratis” spil hurtigt kommer til at koste tusindvis af kroner, hvis ungerne overlades til spillet uden opsyn.

In-app purchases kræver godt nok at man indtaster en adgangskode, men tidligere var der et “vindue” på et kvarter, hvor der frit kunne købes uden at genindtaste koden. Apple har dog siden lukket vinduet.

Jon Stewart har også fået øje på Apples fidus med in-app purchases. Nedenfor kan du se et indslag fra The Daily Show, hvor vi møder familien Bertrand, der brugte 1.500 dollers på det “gratis” spil TapFish, og hvor producenten af TapFish forklarer forskellen på spilproducenter og narkohandlere…….

© 2012, https:. All rights reserved.