Apple klar med kur mod Flashback

Den tredie sikkerhedsopdatering til Java gør kål på trojaneren.

Tredie gang er lykkens gang – også for Apple.

På blot en uge har Apple udsendt hele tre sikkerhedsopdateringer til Java for at få løst problemet med trojaneren Flashback, der via et sikkerhedshul i Java måske har inficeret op til 670.000 computere.

Opdateringen Java til OS X 2012-003 fjerner ifølge Apple de “mest almindelige varianter” af Flashback-malwaren. Opdateringen er både til OS X Lion og Mac OS X Snow Leopard, og scanner automatisk efter Flashback og fjernet malwaren, hvis den er tilstede. Hvis Flashback findes på computeren får man besked om at den er fjernet.

Opdateringen til Lion konfigurerer desuden Javas web plug-in, så det automatisk slår afvikling af Java-applets fra, hvis de ikke har været brugt i en længere periode. Brugere kan slå automatisk afvikling af Java-applets til igen vha. programmet Java-indstillinger.

Opdateringen anbefales naturligvis til alle Mac-brugere, der har installeret Java, men det skal også siges at Flashback tilsyneladende ikke har haft en særlig stor udbredelse i Europa, så der er næppe tale om at et stort antal danske computere har været inficeret.

Læs også:

Kaspersky klar med Flashback-fix 

Kritik: Apple tager ikke sikkerheden på Mac alvorligt 

Flashback-trojaner på spil igen

 

© 2012, https:. All rights reserved.