Apple og bogforlag sagsøges for priskartel

Det amerikanske justitsministerie anklager Apple for ulovlig prisdannelse på e-bøger.

Sagen har været på vej længe, og stammer helt tilbage fra lanceringen af den første iPad i 2010. Dengang indgik Apple aftaler med fem forlag om at sælge bøger i iBookstore.

I 2010 var en altdominerende spiller på e-bogsmarkedet Amazon, som solgte de fleste e-bøger til en pris på 10 dollars. Amazon var interesseret i at holde prisen på e-bøger markent lavere end de fysiske bøger, for at få forbrugerne til at købe Amazons e-bogslæser Kindle.

Bogforlagene var naturligvis bange for at den lave e-bogspris skulle få forbrugerne til at forvente at e-bøger skulle koste mindre end fysiske bøger, og anklagen er at forlagene allierede sig med Apple for at bryde Amazons dominans på e-bogsmarkedet.

I iBookstore kostede e-bøger i 2010 omkring $13, og det gjorde at forlagene, ifølge anklagen, kunne tvinge Amazon til også at hæve priserne.

De fem forlag, der sagsøges ud over Apple er Hachette, HarperCollins, Macmillan, Penguin og Simon & Schuster. Det forlyder dog at Hachette, HarperCollins og Simon & Schuster allerede har indgået forlig.

via MacNN

Læs også:

Bogforlag og Apple sagsøges

 

 

© 2012, https:. All rights reserved.