Apple overvejede fysisk tastatur på iPhone

Før lanceringen af den første iPhone havde Apple udviklet hele tre prototyper.

Det er Tony Fadell, som regnes for iPod’ens fader, der fortæller at Apple seriøst overvejede at implementere et fysisk tastatur på iPhone.

Op til lanceringen af den første iPhone i 2007 havde Apple udviklet tre prototyper: En “iPod+Phone”, en model kaldet “iPhone”, samt den model der klarede det gennem nåleøjet og blev den officielle iPhone.

Med i overvejelserne var også om iphone skulle have et virtuelt tastatur, eller et fysisk, som var langt den mest udbredte løsning på det tidspunkt. Tony Fadell, som på det tidspunkt havde arbejdet med touchskærme i 15 år, foretrak det virtuelle keyboard frem for det fysiske, og Steve Jobs, der selvfølgelig havde det sidste ord, var enig med ham.

Det var den kapacitive touchskærm i iPhone, der muliggjorde et brugervenligt, virtuelt tastatur. Før lanceringen af iPhone var de fysiske tastaturer langt den mest udbredte løsning indenfor mobildesign, med BlackBerry’s Pearl som noget af det mest roste. Blackberrys nedtur og Apples fremgang siden 2007 siger noget om rigtigheden af den beslutning, som Fadell altså var med til at tage.

Tony Fadell forlod sin stilling hos Apple i 2008, men var fortsat tilknyttet selskabet som særlig rådgiver for Steve Jobs frem til 2010, hvor han endegyldigt forlod Apple og startede firmaet Nest, som producerer termostater.

The verge

© 2012, https:. All rights reserved.