Flashback-trojaner på spil igen

Ifølge sikkerhedsfirma er der igen problemer med trojaneren Flashback.

Flashback, der blev opdaget allerede sidste år, er dukket op igen i en ny version, der installerer sig selv på computeren ved at udnytte et sikkerhedshul i Java.

Apple udsendte i sidste uge en sikkerhedsopdatering til Java, og tog det meget udsædvanlige skridt at udsende en ny opdatering få dage efter den første, og den sidste skulle altså endegyldigt lukke sikkerhedshullet, som Flashback udnytter. Så har du ikke installeret den seneste opdatering til java kan det kraftigt anbefales at få det gjort.

Selv om faren for at få sin mac inficeret med Flashback således er drevet over, kan skaden jo allerede være sket. Hvis man vil tjekke om man har fået Flashback installeret kan man bruge det gratis program FlashbackChecker.

Alternativt kan man følge F-secures vejledning (link nedenfor)

via F-secure

© 2012, https:. All rights reserved.