Glemte interviews med Steve Jobs dukker op

Interviews gennem 25 år kaster især nyt lys over Jobs’ periode væk fra Apple.

Journalisten Rob Schlender, der nu arbejder for FastCompany, har skrevet om Jobs for både Fortune og WallStreetJounal siden 1985 og efter Jobs’ død gik han sine gamle optagelser igennem.

Blandt de ca. 60 optagelser han fandt i gemmerne var der bånd, som aldrig var blevet gennemlyttet eller transkriberet, og disse optagelser viser i sammenhæng, hvordan Steve Jobs udvikler sig efter bruddet med Apple. Perioden fra 1985 til 1996, hvor Jobs starter NeXT og udvikler Pixar er i høj grad med til at modne ham og forme ham til den eminente leder der fra 1996 er i stand til at omskabe Apple fra et selskab på randen af konkurs til verdens største selskab.

Det er i denne periode han tilegner sig både personlige egenskaber som tålmodighed og tilpasningsevne, og mere professionelle egenskaber såsom at styre et stort selskab. Tiden hos Pixar lærer ham både at lave aminationsfilm i verdensklasse, men det er også her at konceptet med at trimme Apples produktlinie og satse på at lave ét “hit” om året opstår, hvilket var enestående indenfor den teknologiske branche på det tidspunkt.

Rob Schlender fremhæver også Jobs’ ægteskab med Laurene Jobs og deres tre børn som en afgørende faktor i Steve Jobs’ udvikling. Familien har en beroligende effekt på ham, og indirekte giver børnene også et unikt indblik i Pixars målgruppe.

“In hindsight, Jobs’s having a real family might have been the best thing to happen to Pixar. He was most effective as a marketer and a business leader when he could think of himself as the primary customer”

Læs hele Schlenders artikel her, hvor interviewene med Jobs er vævet ind i beretningen. FastCompany har desuden samlet en række fantastiske udtalelser fra interviewene her.

 

© 2012, https:. All rights reserved.