Google Play overhalet af Amazons Appstore

Amazon tjener knap 4 gange så meget på apps som Google.

Siden Apple intrododucerede “the app-economy” med AppStore til iOS, har app-økonomien været det nye Klondike, hvor udviklerne – samt de obligatoriske svindlere, ludere og lommetyve – har flokkes om at levere nye produkter i form af apps for at få deres bid af kagen.

Men efterhånden som støvet er ved at lægge sig og hverdagen så småt indfinder sig, er det tid for udviklerne til at kigge de forskellige platforme nærmere efter i sømmene, for det er bestemt ikke ligegyldigt for udviklerne, hvilken platform de udvikler til.

En spritny undersøgelse fra analysebureauet Flurry viser at det bestemt ikke er ligegyldigt, hvilken “app-butik”, man lægger sine apps i. Flurry har analyseret på en række populære apps med in-app purchases, som ligger i både Apples AppStore, Amazons appstore og Google Play. Tilsammen har de valgte apps en brugerskare på 11 millioner daglige, aktive brugere, og Flurry har fulgt omsætningen i 45 dage fra midt i januar til udgangen af februar. I statistikken sættes omsætningen i Apples AppStore til 100%, eftersom AppStore er markedsledende.

Og det viser sig, at Amazons appstore, efter Apples, er den bedste til at skabe omsætning. Amazons appstore har en omsætning, der er på 89% af Apples, mens Google Play kun er i stand til at genere en omsætning på 23% i forhold til Apples.

Det vil sige at for hver krone en app omsætter for i AppStore, omsætter app’en for henholdsvis 89 øre i Amazons Appstore og kun 23 øre i Google Play.

Dertil kommer at Google Play, eller Android market, som navnet tidligere var, efter meget mere krævende at udvikle apps til, fordi der skal tages hensyn til et væld af forskellige udgaver af Android, forskellige skærmstørrelser, opløsninger osv, mens både Apple og Amazon har en meget mere strømlinet platform. Når der både er ekstra arbejde, og mindre indtjening, bliver Andoridplatformen således mindre og mindre attraktiv for udviklerne at bruge tid på, og det kan vise sig at blive et alvorligt problem for Google, hvis udviklerne begynder at miste interessen i større stil end det allerede sker nu.

Samtidig er det ekstra bittert for Google at se sig overhalet af netop Amazon, der har benyttet sig af Androids status som opensource til at lave sin egen version af styresystemet, der netop ikke har adgang til Google Play og Googles andre tjenester.

Flurry

læs også:

Microsoft lokker iPad-udviklerne 

Nokia og Microsoft starter finsk app-center 

Udviklerne mister interesse for Android 

Udviklere dropper Android


© 2012, https:. All rights reserved.