Nyt rekordregnskab fra Apple

Apple fordobler overskuddet i forhold til samme kvartal sidste år.

Apple præsenterede i går regnskabet for 2. kvartal i regnskabsåret, svarende til 1. kvartal i kalenderåret, og endnu engang er det opløftende læsning for aktionærerne.

Omsætningen i 2. kvartal blev på $39,2 milliarder og overskuddet på $11,6 milliarder, hvilket sammenlignet med det tilsvarende kvartal sidste år viser at omsætningen er steget med 58% og overskuddet er steget med 94%, eller knap en fordobling. Rekorden er stadig fjerde kvartal 2011, hvor Apple leverede et fantomregnskab, men det kvartal bød også på både en ny iPhone 4S, samt selvfølgelig julehandlen, mens årets første kvartal altid er svagere.

Især salget af iPhones og iPads går stygende. Apple solgte 35,1 millioner iPhones og 11,8 millioner iPads i marts-kvartalet, hvilket er en stigning på henholdsvis 88% og 151% i forhold til samme kvartal året før, og er langt over hvad analytikere havde forventet.

Salget af Macs steg med 7% til 4 millioner enheder, hvoraf de fleste er bærbare. Sammenlignet med væksten indenfor iPhones og iPads virker 7% måske en anelse sølle, men det er værd at huske på at Apple med dette væksttal overstiger den gennemsnitlige vækst indenfor computerbranchen som sådan.

Som forventet faldt salget af iPods igen, denne gang med 15% til 7,7 millioner solgte enheder.

Apples oplever en forrygende vækst i Asien, hvor indtoget på det kinesiske marked for alvor er ved at få vind i sejlene. Apple omsatte for 7,9 miliarder dollars alene på det kinesiske marked.

I lighed med sidste kvartal er det stadig iPhone, der er den største sællert af alle Apples produkter. Salget af iphones udgør over halvdelen af Apples samlede omsætning.

© 2012, https:. All rights reserved.