Snow Leopard værst ramt af Flashback

 

Trojaneren har den største udbredelse på ældre versioner af Mac OS X.

Det er Dr. Web, det russiske sikkerhedsfirma, der oprindeligt opdagede Flashback, der har offentliggjort en oversigt over trojanerens udbredelse på forskellige versioner af (Mac) OS X, og tensenden er klart at Lion-brugere ikke er ramt er Flashback i nævneværdig grad. Selv om knap 40% af alle Macbrugere ifølge Dr. Web har opgraderet til Lion, kører kun lidt over 10% af de Flashback-inficerede computere med styresystemet.

Langt værre ser det ud for de ældre versioner. Snow Leopard, som stadig bruges af over 40%, står for over 60% af Flashbackinfektionerne, mens det mindre udbredte og endnu ældre Leopard står for omkrig 25%.

Snow Leopard var den sidste version af Mac OS X, som havde Java præinstalleret, mens Lion som den første version af styresystemet krævede at brugerne selv installerede Java. Flashback udnytter et sikkerhedshul i Java for at inficere computeren

via Computerworld

Læs også:

Ny variant af Flashback på spil 

Flashback: 650.000 Macs stadig inficerede 

Apple klar med kur mod Flashback 

Flashback-trojaner på spil igen

© 2012, https:. All rights reserved.