Tim Cook fik rekord-løn i 2011

Apple-bossen var den højst betalte CEO i USA sidste år.

378 millioner dollars, eller 2,2 milliarder kroner. Det er det svimlende beløb, som Tim Cook fik som sin indsats som CEO for Apple i 2011. Det fortæller New York Times, ud fra en analyse lavet af firmaet Equilar, der har indsamlet oplysninger om cheflønningerne i 100 børsnoterede, amerikanske firmaer.

Langt størstedelen er dog en engangs tildeling af aktier, på ialt $376,2 millioner, som først bliver frigivet, hvis Cook bliver i stillingen som CEO i en længere årrække. Halvdelen bliver frigivet i 2016 og den sidste havdel i 2021. Løn, bonusser og frynsegoder udgør således “kun” 1,8 millioner dollars.

Nummer to på Equilars liste,  Larry Ellison fra Oracle, tjente til sammenligning $77,6 millioner, mens den tidligere Apple-ansatte Ronald Johnson kommer ind på trediepladsen med en indtjening på $53.3 million i sin nye stilling hos J.C. Penney.

Siden Tim Cook overtog posten som CEO i august 2011 er Apples aktie steget fra omkring $375 til over $600 og Apple er nu verdens mest værdifulde selskab.

via Bloomberg

 

 

© 2012, https:. All rights reserved.