Tim Cook: Windows 8 er en krydsning mellem en brødrister og et køleskab

Tim Cook tror ikke på konceptet med at integrere tablet-formatet i en bærbar.

I Q&A-delen af Apples pressemøde blev Tim Cook spurgt om, hvorfor han ikke tror på at tablets og ultrabooks vil smelte sammen, som Microsoft ellers satser på med Windows 8, der netop indbygger understøttelse af touch.

Tim Cook svarer følgende

Anything can be forced to converge, but products are about tradeoffs. You begin to make enough tradeoffs that you please no one. You can converge a toaster and a refrigerator, but the result likely won’t be pleasing to the user. With tablets, the uses become broad. Education, enterprise… everywhere you look now. Applications are very easy to make meaningful for someone, such an abundance of those… that the limit here is nowhere in sight.

Hermed må der siges at være rammet en tyk pæl igennem spekulationer om, hvorvidt Apple vil arbejde på at smelte iOS og Mac sammen – men hvis Cook har ret i sine betragtninger om brugsværdien i sådanne hybridprodukter kan det meget vel vise sig at blive skæbnesvangert for Microsoft, der lancerer Windows 8 til efteråret.

Meget tyder dog på at Cook har ret. Der findes allerede bærbare med touchskærme på markedet, men de frister alle tilværelsen som nicheprodukter uden den store udbredelse. Udover problemet med gorillaarme, hvor armene bliver tunge og trætte af at betjene en touchskærm i vertikal position kommer der også til at opstå problemer med kompatibilitet eftersom Windows 8 skal kunne køre både på enheder med touch, og “standard-computere” uden touch.

via MacNN (5:26)

© 2012, https:. All rights reserved.