Apple indfører sandboxing i Mac App Store fra 1. juni

Apple indfører nye sikkerhedsrestriktioner.

Fra næste uge kræver Apple at nye apps til Mac skal være underlagt “sandboxing” for at blive godkendt.

Tiltaget træder i kraft med en vis forsinkelse, allerede i november sidste år skulle de nye sandboxingregler egentlig have været indført, men fristen er blevet skubbet, først til 1. marts, og nu til 1. juni. Årsagen til udskydelserne er ikke kendte, men Apple er blevet kritiseret for sandboxing-teknologien af både udviklere, der mener at teknologien giver unødvendige begrænsninger for app-udvikling, og af sikkerhedseksperter, der mener at der er sikkerhedshuller i teknologien.

Allerede godkendte apps skal også opdateres, men her kan fristen godt overskrides.

Samndboxing indebærer at der er restriktioner på, hvilke dele af styresystemet, en app kan tilgå, og hæmmer dermed spredning af vira og malware, hvis app’en skulle gå hen og blive inficeret.

Den første app, der overholder de nye sandboxing-restriktioner er allerede blevet spottet i Mac App Store. The Loop opdagede i sidste uge at den nyeste version af app’en Pixelmator overholder Apples sandboxing-krav.

Sammen med Gatekeeper, som kommer med den nye version af OS X Mountain Lion, skal tiltaget altså være med til at øge sikkerheden på Mac.

 

 

© 2012, https:. All rights reserved.