Apples butikker har vokseværk

På 11 år har Apples butikker sprængt rammerne for det oprindelige koncept.

Det er lidt med Apple som med indfaldsvejene til de store byer. Uanset hvor store man bygger dem, propper de tilsyneladende altid til i myldretiden.

Da Apple i 2001 begyndte at udvikle Apple Store konceptet, regnede man en gennemsnitlig buriksstørrelse på 6000 kvadratfod (ca. 550 kvm) for optimal, og visionen var dengang 100 Apple Stores.

I dag er det langt over 300 Apple Stores over hele verden, og størrelsen på butikkerne er også vokset til gennemsnitligt 8.400 kvadratfod (ca. 750 kvm), men selv om virkjeligheden altså overstioger visionen, har butikkerne stadig svært ved at følge med efterspørgslen, da kundeantallet pr. butik er vokset med gennemsnitligt 15,8% om året!

For at undgå overfyldte butikker er Apple derfor i gang med at udvide visse højt belastede Apple Stores, mens man andre steder vælger at bygge en ny butik i nærheden af den eksisterende. I Cupertino byggers der således nu en ny Apple Store få skridt fra den eksisterende, på hele 1.400 kvm, som kommer til at fungere som en art prototype butik fopr Apples fremtidige butikker.

Udenfor USA er Apples butikker ofte betydeligt større. Apple Store i Covent garden er for eksempel på hele 2.700 kvm.

I Skandinavien har Apple planer om en Aple Store i både Stockhom og Malmø.

© 2012, https:. All rights reserved.